Skolestart med lys i øjnene

skolestart

Skolestarten står for døren. Mange elever glæder sig til at skulle rykke op i en ny klasse eller til nye fag og udfordringer.

"En helt særlig gruppe børn glæder sig måske ekstra meget, da det er første gang nogensinde, de skal i skole. Uanset hvad, så er det vores fælles ansvar at skolestarten bliver god for alle. En god skolestart har stor betydning for, hvordan skoletiden forløber og en god skolestart handler om at give børn de bedste muligheder for at klare sig godt i det videre liv.” Per Møller Jensen, formand for Børne og Ungdomsudvalget i Viborg Kommune.

I år starter 973 nye elever i 0. klasse i Viborg Kommunes skoler. Fra skoleårets start er der 10598 elever i 0.-10. klasse fordelt på Viborg Kommunes 27 folkeskoler.

I Danmark har vi frit skolevalg og 167 elever i 0. starter i år på en privatskole eller friskole.

I Viborg Folkeblad kan du på mandag følge Asger, der starter i 0. klasse på Nordre Skole.

For at gøre det nemmere for dig som forælder har vi samlet alt, hvad der er værd at vide om at starte i skolen på www.viborg.dk/skolestart