Politikerne ønsker dialog med borgerne om jobindsatsen

Politikerne i Social- og Arbejdsmarkedsudvalget ønsker en dialog med borgerne omkring jobindsatsen i Viborg Kommune.

Ind i mellem hører eller læser man om borgere, som på grund af ledighed eller sygdom har været i kontakt med jobcenteret, og som, hver med deres udgangspunkt, mener, at jobcentret kunne gøre en bedre indsats, og få deres jobsituation løst.

Social- og Arbejdsmarkedsudvalget, og 2 af udvalgets medlemmer har derfor stillet sig til rådighed for en dialog med interesserede borgere, som har haft et forløb hos jobcenteret og som gerne vil dele deres oplevelser og gode idéer med politikerne.

Interesserede borgere søges

Åse Kubel Høgh fra Venstre og Socialdemokraternes Niels Dueholm, stiller derfor op til dialog med borgerne. Det eneste de mangler, er interesserede borgere til et borgerpanel. 

 –Vi efterlyser 10 borgere, som har lyst til at mødes med os 2 politikere og et antal medarbejdere fra jobcenteret, oplyser Åse Kubel Høgh. 

”Vi tror på, at det er vigtigt at høre fra borgerne selv, hvad de har oplevet i jobcenteret, og om de har forslag til noget, der kan gøres bedre” siger Åse Kubel Høgh. Og Niels Dueholm supplerer, ”Vi må på en eller anden måde tro på, at borgerne er de nærmeste til at vide, hvad der virker”. 

Borgerpanelet mødes den 9. oktober i pavillonen ved Niels Bugges Kro. Her vil der efter en let spisning være en kort præsentation af de rammer, lovgivningen sætter, og så er der ellers lagt op til dialog og udveksling af gode idéer. 

Fra Jobcenteret står projektleder Jens Ravn, for det praktiske omkring tilmeldinger til borgerpanelet, og han vil meget gerne i dialog med borgere, der har noget at bidrage med – både deres egne oplevelser og gode – gerne nytænkende – idéer. 

-”Vi vil helst have borgere med forskellig baggrund – dvs. både nogle der har været eller stadig er i kontaktmed jobcenteret som sygemeldte, ledige på kontanthjælp eller dagpenge og også gerne fleksjobbere”, siger Jens Ravn.

Jens Ravn kan kontaktes af interesserede borgere på telefonnummer 87 87 43 04 eller på jer@viborg.dk senest den 1. oktober 2017. 

Yderligere information kontakt: Projektleder Jens Ravn på tlf: 8787 4304, eller arbejdsmarkedschef Charlotte Burvil på 87874900