4.b på Egeskovskolen blev vinder af Alle Børn Cykler i Viborg

Alle børn cykler vinderklasse 4.b

Det er godt for helbredet at cykle, - det ved vi alle. Men eleverne i 4.b på Egeskovskolen i Bjerringbro, er bevidste om det i særlig grad. De har nemlig cyklet så meget til skole, med hjelm på, at de vandt cykelkampagnen ”Alle Børn Cykler” i Viborg Kommune

Det var meget glade børn der modtog cykeldiplomer, guldmedaljer, reflekser og gavekort til svømmehallen, da Sundheds- og Forebyggelseskonsulenterne fra Viborg Sundhedscenter og Cykelistforbundet rykkede ud på Egeskovskolen i Bjerringbro, tirsdag den 7. november, for at fejre vinderklassen af ”Alle Børn Cykler” konkurrencen.

Sundt at cykle
De friske børn på Egeskovskolen, havde også mange bud på hvorfor de skulle hoppe på cyklen til skolen.

-Vi sparer på benzinen, og det der som forurener, forklarede Christian fra 4.b, som synes det var helt vildt at blive fejret for at cykle til skole.

Andre bud fra eleverne i 4.b. var at, de fik mere overskud, motion, muskler og luft, hvilket Sundhed – og forebyggelseskonsulent Merethe Jelsbak Raundahl bekræftede.

-Der er undersøgelser der viser at, I kan koncentrere jer bedre i op til 4 timer, hvis I tager cyklen til skolen, og at I samtidig forbedrer jeres kondition med op til 8 %, så det er meget sundt for jer, fortalte Merethe til børnene, som roste børnene og opfordrede dem til at tage deres familier med på cykeltur.

Viborg Kommune havde spændt hjelmen
I Viborg Kommune havde 154 skoleklasser deltaget i cykelkampagnen, og i alt 3.321 børn havde spændt cykelhjelmen. Dermed havde Viborg Kommune flest deltagende klasser i cykelkampagnen i Region Midtjylland.

Vinderklassen havde indberettet 378 cykeldag og 378 hjelmdage, hvilket vil sige, at alle 27 elever havde cyklet til skole i de 14 dage kampagnen kørte.

Flere vindere
Udover vinderklassen i Bjerringbro, er der også blevet trukket lod blandt alle de deltagende klasser i cykelkampagnen. 5.b. på Skals skole blev vinder af lodtrækningen, og vandt, diplomer, magneter og reflekser, 500 kr. til klassekassen og mulighed for deltagelse i en madpakkeworkshop med deres forældre.

Yderligere informationer til Merethe Jelsbak Raundal på telefon: 25 61 91 40