En Crosstrainer til Kildedalscentret

crosstrainer til kildedalscentret

Trygfonden har, efter ansøgning, doneret 47.800 kr. til Kildedalscentret i Skals. Pengene er anvendt til en siddende Crosstrainer NUstep, som skal gavne helbredet og livskvaliteten hos de ældre beboere på centret

 

Tirsdag den 22. august, blev donationen fra TRYG-fonden officielt overrakt på Kildedalscentret. Udvalgsformand for Ældre- og Sundhedsudvalget Mette Nielsen, fortalte ved denne lejlighed, omkring Ester Hjelm, der gennem træning på Cross traineren har genvundet nogle af sine færdigheder. Esther er gået fra at være en fast kørestols bruger til nu selv at kunne gå med en rollator.

– Det er dejligt at se hvordan Kildedalscentret indgår i lokalsamfundet i Skals, og samtidig opleve at I har livskvalitet, og lys i øjnene her på Kildedalscentret, sagde Mette Nielsen

Øget livskvalitet

Esther og Inger Jørgensen, der indsendte ansøgningen om midler til Trygfonden, modtog sammen checken fra TRYG-fonden fra Lene Havtorn, repræsentant fra Trygfonden i dagens anledning. Lene Havtorn, udtrykte i sin tale glæde over at kunne se hvordan arbejdet med Cross traineren levede op til trygfondens mål omkring øget livskvalitet og et bedre hverdagsliv. Hun håbede også at resultaterne fra Kildedalscentret ville spredes til andre plejecentre.

NU step

NU step er en træningsmaskine, som gør det muligt, at de fleste beboere, trods nedsatte kræfter i kroppen kan anvende den. Den giver mulighed for træning i både arme og ben, samt bevægelse i hele kroppen. På indvielsesdagen, gav Josep Bisfelt en fin demonstration af hvordan Crosstraineren virkede. Josep anvender dagligt maskinen, hvilket har resulteret i at han i dag har opnået en bedre bevægelse og funktionsniveau i hele kroppen.