Farlige stoffer

advarselsmærkat på kemikaliebeholder

Viborg Kommune har samlet en række hjemmesider med information om farlige stoffer

Hjemmesider med information om uønskede stoffer
Viborg Kommune har fundet en række hjemmesider, der kan hjælpe virksomheder med at få styr på, hvilke farlige og uønskede kemikalier de bruger. Ud over det kan hjemmesiderne vise, hvordan virksomhederne kan komme i gang med substitution af farlige stoffer med mindre farlige stoffer.

Du kan finde links til hjemmesider med overskuelig information om farlige stoffer i link boksen.
Viborg Kommune har dog intet at gøre med hjemmesidernes indhold, og tager derfor ikke ansvar for sidernes indhold.

Miljøstyrelsens hjemmeside -kemikalier
Miljøstyrelsens hjemmeside indeholder oplysninger om regler og baggrundsinformation til den danske kemikaliestrategi. Siden om kemikalier indeholder links til bl.a. Miljøstyrelsens stoflister: "Listen over uønskede stoffer" - "Effektlisten" - "Listen over farlige stoffer"

KemiGuiden
KemiGuiden er en database udviklet, for at virksomheder kan få "styr på kemikalierne". KemiGuiden indeholder to hovedfunktioner:
En søgefunktion til "her og nu"-opslag, hvor man hurtigt kan se, hvilke stoflister et givent stof optræder på.
Et virksomhedsområde, hvor den enkelte virksomhed ved at logge ind kan oprette og vedligeholde en kemikalieoversigt. Kemikalieoversigten viser, hvilken status de forskellige kemikalier har i forhold til stoflister fra bl.a. Miljøstyrelsen og Arbejdstilsynet.

Arbejdstilsynet
Arbejdstilsynets hjemmeside indeholder oplysninger om love og regler på arbejdsmiljøområdet. Her findes også vejledning til producenter, importører og leverandører om kravene til leverandørbrugsanvisninger (sikkerhedsdatablade), og om hvordan kravene kan opfyldes.

Sidst opdateret: 18.01.2016