Kom godt fra start

Model af virksomhed

Kom godt fra start med dit virksomhedsprojekt

Virksomhederne får både en bedre proces og de bedste muligheder for at fylde rammerne ud for deres projekter, når de tager mod tilbud om en forhåndsdialog med kommunen.

- Forhåndsdialog mellem virksomhed og kommune er adgangen til at komme på rette spor, helt fra man har gjort sig de første tanker om et byggeprojekt, siger chef for Byggeri og Miljø i Viborg Kommune, Niels Eriksen.

 
- Dialogen kan medvirke til at reducere omkostningerne, fordi en tidlig afklaring af, hvad der kan lade sig gøre inden for gældende rammer og regler, kan spare ændringer og udgifter senere i processen, uddyber han.

Ny grund
Hvis der f.eks. skal købes en ny grund til projektet, er det en klar fordel, at man fra starten tænker grunden og bygningerne ind i en sammenhæng.

- Kommunens planafdeling står klar til at rådgive om, hvordan grunden kan udnyttes og kan oplyse om de regler, der gælder for det konkrete område, siger planchef Karl Johan Legaard. Han understreger, at en løbende, tæt kontakt mellem virksomhed og kommune ifølge hans erfaring er med til at gøre processen hurtigere og mere smidig.

- Jo hurtigere vi kan komme frem til en præcis beskrivelse af, hvad projektet indeholder, desto klarere og hurtigere svar kan kommunen give, tilføjer han.

Tag rådgiveren med
Niels Eriksen og Karl Johan Legaard opfordrer begge til, at virksomhederne tager deres rådgiver med til forhåndsdialogen med kommunen.

- Vi ser sammen på, hvad virksomhederne skal arbejde videre med frem mod at få byggetilladelsen - herunder også hvornår en tilladelse er realistisk, så der f.eks. kan bestilles håndværkere i forhold til projektets tidsplan.

Sidst opdateret: 20.01.2015