Fischers Plads

Ny Fischers Plads

Nyt p-hus og forplads på Fischers Plads.

Fischers Plads ombygges i 2020 med nyt p-hus og forplads. Du kan køre en tur i det nye p-hus i videoen. Detaljer i projektet kan ses her.

 

Indkørsel og p-pladser på Fischers Plads flytter lidt

Projektet med Fischers Plads er langt fremme, og nu er turen kommet til asfaltpladsen ved indkørslen til Fischers Plads. Asfaltpladsen skal hæves, så den kommer op til det nye p-hus.

 

 

 

Det betyder, at parkeringspladserne og indkørslen til Fischers Plads flytter lidt rundt i perioden 21. september til 19. oktober. Følg venligst skiltene.

 

Der vil fortsat være adgang til Fischers Plads og Sct. Mathias Centret.

 

Erstatningspladser

Mens projektet står på, vil der være færre p-pladser ved Fischers Plads. Der er lejet erstatningspladser på det tidligere Streetfood og på Preislers Plads. Læs mere her.

 

Projektet

Projektet strækker sig fra marts til november. Når projektet er gennemført, vil der være ca. 550 p-pladser i området ved Fischers Plads. Der er i dag ca. 380 p-pladser.

 

Der bygges både et nyt p-hus og en p-kælder. P-kælderen placeres, hvor der var en rampe op fra p-kælderen under Sct. Mathias Centret til øverste p-dæk. Det nye p-hus bliver med interne ramper, som det kendes fra hospitalets p-hus.

 

Forpladsen foran Sct. Mathias Centeret omdannes, så det bliver en gågadezone med sivekørsel tilladt. Der opsættes bænke og beplantning, så der skabes et hyggeligt byrum ind til centret og gågaderne. Belægningen på Fischers-stien udskiftes til gågadebelægning.

 

Parkeringspladsen ændres på nogle punkter i forhold til i dag. P-båsene bliver 10 cm bredere end nu, og der bliver 4 store handicap p-pladser til minibusser. Der kommer også 5 el-ladestandere, og der forberedes for 75 flere.

 

Når projektet er færdigt, bliver der 3 timers parkering på Fischers Plads.

 

Støjende og støvende aktiviteter

Det kan desværre ikke undgås, at projektet medfører midlertidigt støjende og støvende aktiviteter. Læs mere her.

 

Sidst opdateret: 19.09.2020