Tilgængelighedsprisen 2019

Thorben Koed Thomsen vinder årets tilgængelighedspris

Den 23. august 2019 uddelte Viborg Handicapråd tilgængelighedsprisen til en glad Thorben Koed Thomsen for hans ekstraordinære indsats i arbejdet med de handicappede i Viborg Kommune.

I snart 50 år har Thorben Koed Thomsen været aktiv repræsentant i diverse lokale handicapforeninger, og netop dét arbejde krediteres han for med tildelingen af tilgængelighedsprisen 2019.

- I alle årene som DSI/DH-formand har Thorben været omdrejningspunktet og den klippefaste “orakelmand”, man altid kunne gå til. Han har vist stort fagligt- og menneskeligt lederskab for alle foreninger, og har været en personlig støtte for alle os handicappede og frivillige på handicapområdet, sagde formand for Handicaprådet, Ulla Serup Thomsen.

Thorben er født med et synshandicap, hvilket har betydet, at han hele livet har skullet klare sig med under 10 % syn. Efter barndommen på Refsnæsgade, som er en kostskole for blinde og svagtseende, gennemførte han socialrådgiveruddannelsen på normal tid. Han praktiserede først i Hald Ege og senere i Viborg – hele tiden inden for specialområdet, til stor gavn for alle grupper af handicappede.

Videbegærlig vinder

Igennem hele Thorbens aktive virke har han studeret og abonneret på alle de vigtige lovsamlinger, og han kan altid finde den lov eller den vejledning, som er sagens kerne. Han ved hvor han skal lede og magter samtidig også det elektroniske udstyr, trods sine egne udfordringer. Han deler gerne ud af sin enorme viden, og han kæmper trofast videre for sit mål om ligestilling mellem personer med og uden handicap.

- Thorben er manden, der har lært os om de værdier, der er vigtige i arbejdet med handicappede. Han har lært os, hvordan vi gennem undren når frem til de bedste resultater, når vi debatterer og forhandler. Han er også den, der altid formår at holde fokus på det vigtige. Og dertil kommer hans super humane livssyn, som er et forbillede, vi alle prøver at leve op til, siger Ulla Serup Thomsen og fortsætter:

- Når dertil så lægges en udpræget varm og barsk humor og en uudtømmelig bank af citater og gode historier, så krydres vores debatter. Han er den mest respekterede person jeg kender i Viborg.

Kriterier for modtagelse af tilgængelighedsprisen

Tilgængelighedsprisen uddeles hvert år til en person, et firma eller offentlig instans, der på udmærket vis har udvist noget specielt, bemærkelsesværdigt og ekstraordinært for at gøre tilværelsen lettere for handicappede.

 

Sidst opdateret: 29.08.2019