Sundhed, sygdom og handicap

Alle borgere i Viborg Kommune skal have mulighed for et selvstændigt, aktivt og meningsfuldt liv.

Vi sætter borgerens egne ressourcer i det gode hverdagsliv i centrum. For borgere med et handicap, en sygdom, afhængighedsproblemer eller en sindslidelse har vi en række muligheder, som du kan læse om her på siden.

Tilbudsoversigt

Handicaprådet

 • tilgængelighed

  Handicaprådet er Viborg kommunes handicappolitiske råd, og skal medvirke til at skabe de bedste vilkår for handicappede i kommunen.

Nyheder

 • Midlertidigt besøgsforbud på anbringelsessteder, botilbud m.v.

  Social- og Indenrigsministeriet har meddelt, at fra den 5. april 2020 kl. 10 er de gældende regler om midlertidige besøgsforbud på plejehjem, botilbud mv. nu udvidet og præciseret, hvad angår en række sociale tilbud, for at mindske spredning af Covid-19.

 • Tilgængelighedsprisen 2020

  Handicaprådet ønsker forslag til tilgængelighedsprisen 2020.

 • Vi hjælper hinanden

  Få eller giv hjælp i frivillige netværk under coronakrisen.

 • Samtalevenner er kun et klik væk

  Røde Kors og den digitale platform Boblberg.dk, som Viborg Kommune er en del af, lancerer nu en nem vej til kontakt med andre mennesker gennem hjemmesiden SnakSammen.dk

 • Forbud mod besøgende på plejecentre, bosteder mv.

  For at mindske smittespredning af coronavirus/COVID-19 for de mest udsatte borgere, har Styrelsen for Patientsikkerhed den 18. marts 2020 påbudt alle landets kommunalbestyrelser/byråd omgående at udstede forbud mod besøgendes adgang til plejecentre, bosteder mv.

Se flere nyheder