Ny praksis

Ankestyrelsen har den 5. juli 2018 offentliggjort en såkaldt Principafgørelse, der betyder, at en række sager om støtte til ortopædiske sko og fodindlæg skal genoptages.

Principafgørelsen ændrer praksis for støtte til ortopædiske sko og fodindlæg til personer med erhvervet platfod.
Dét skyldes, at Sundhedsstyrelsen har gjort Ankestyrelsen opmærksom på, at der kan være flere årsager til platfodethed som følge af degeneration. Ankestyrelsen har i en årrække haft en praksis, der betød, at borgere kun kunne få støtte til ortopædiske sko og fodindlæg, hvis der var tale om erhvervet platfod som følge af degeneration, og årsagen var ruptur af senen ved navn tibialis posterior.

Den nye praksis betyder, at der skal træffes en ny afgørelse i sager, hvor ansøgere har fået afslag på støtte til ortopædiske sko og fodindlæg, fordi ansøger ikke er blevet platfodet på grund af ruptur i tibialis posterior-senen. 

Viborg Kommune skal derfor genoptage sager, der er afgjort efter den tidligere praksis.

Viborg Kommune skal genoptage de sager om afslag på støtte til personer med erhvervet platfod, hvor ansøger ikke har klaget over afgørelsen til Ankestyrelsen eller et af de tidligere sociale nævn. For at være helt sikre på, at alle de relevante sager bliver behandlet på ny, beder Viborg Kommune derfor berørte borgere om at kontakte os for at få genoptaget deres sag. Det vil sige borgere, som har fået afslag på støtte til ortopædiske sko eller fodindlæg på grund af erhvervet platfod som følge af degeneration.

I nogle af de genoptagne sager kan kravene på støtte være forældede. Det må afgøres konkret, om en sag, hvori der tidligere er truffet afgørelse om afslag på støtte til ortopædiske sko eller fodindlæg, er forældet.

Hvis du har en erhvervet platfod som følge af degeneration og har fået afslag på sko eller fodindlæg, kan du kontakte Visitation Sundhed og Omsorg, Viborg Kommune, og så vil vi sammen med dig undersøge, om din sag kan genoptages til fornyet vurdering og afgørelse.

link til ankestyrelsens afgørelse – 43 - 18

Sidst opdateret: 05.02.2019