ID-kort til unge over 16 år

Hvis du ikke har gyldigt billedlegitimation, har du tidligere kunnet købe et ID-kort hos Viborg Kommune

Reglerne om ID-kort er ophævet den 1. juli 2017.

Det betyder, at du ikke længere kan få et nyt ID-kort. Det betyder også, at du må sørge for at legitimere dig på andre måder.

Du kan stadig bruge dit gamle ID-kort, så længe det er gyldigt.

Bekendtgørelsen omkring nye ID-kort er stadig ikke klar og derfor har kommunen følgende muligheder:

• Tilbud om at udstede knallertkørekort til dig, der er blevet 18 år før 1. januar 2013. Det koster 130 kr.
  • Dig, der er blevet 18 år efter 1. januar 2013 eller er imellem 16-18 år kan få udstedt pas til pas pris eller vælge, at vente på, at bekendtgørelsen bliver færdig. Hvis du er fyldt 18 år koster et pas 626 kr. Hvis du er 16 år - 17 år koster et pas 141 kr.

Bestilling

Knallertkort eller pas bestilles i Borgerservice. Husk at bestille tid. Når du bestiller tid vælger du kategorien ID-kort.

Medbring

• Pasfoto, som opfylder de gældende krav
  • Original dåbsattest
  • Sundhedskort
  • Hvis du skal have udstedt et pas, så husk at medbringe dit gamle pas

Levering

Når du har bestilt og betalt knallertkortet eller passet, bliver det sendt hjem til dig med posten i løbet af ca. 15 dage.

Borgerservice anbefaler, at du får taget foto hos en fotohandler.

Har du glemt foto, når du møder op, kan du få taget foto til brug i dit ID-kort ved vore passtationer i Bjerringbro og Viborg. Fotoet koster 130 kr.

Sidst opdateret: 17.10.2017