Kultur i hele kommunen

Domkirken

Kultur i hele kommunen - som en del af udmøntningen af kulturstrategi 2017-2020 tilbydes kultur- og forsamlingshuse samt selvejende idrætshaller besøg af kommunens kulturinstitutioner

Skovgaard Museet - foredrag
1.”Et kunstnerisk mesterværk: Joakim Skovgaards udsmykning af Viborg Domkirke”
Joakim Skovgaard udsmykkede Viborg Domkirke i starten af det 20. århundrede. I dag anses det stadigvæk som et enestående kunstværk, og det er den største turistattraktion i Viborg Kommune. Men hvad er historien bag Skovgaards udsmykning? Hvad er det, der gør den til noget særligt? Og hvad har den til fælles med Det Sixtinske Kapel af Michelangelo?

OBS! Der skal være mindst 15 deltagere til foredraget.
Pris: 500 kr.
Al kontakt direkte til Skovgaard Museet.

2.”Skovgaard Museet – Danmarks eneste kunstmuseum for en kunstnerfamilie”
Skovgaard Museet er et museum for den kunstneriske arv, som Skovgaard-familiens kunstnere (P.C. Skovgaard, Joakim Skovgaard, Niels Skovgaard, og Susette Holten født Skovgaard) har skænket til museet. Museet er det eneste statsanerkendte kunstmuseum i landet, der repræsenterer en kunstnerfamilie. Men hvad var så unikt ved Skovgaard-familien, at man oprettede et museum, og hvad kan deres kunstneriske arv fortælle os i dag?

OBS! Der skal være mindst 15 deltagere til foredraget.
Pris: 500 kr.
Al kontakt direkte til Skovgaard Museet.

3.”Fra bondeknægt til nationalikon: P.C. Skovgaard"
Fra beskedne kår i landsbyen Vejby i Nordsjælland udviklede P.C. Skovgaard sig til at blive én af de mest anerkendte landskabsmalere i den danske guldalder. Hans billeder af den grønne bøgeskov og kysterne er indbegrebet af dansk natur. Skovgaard var også politisk engageret og hans tilknytning til medlemmer af den grundlovgivende forsamling og digterpræsten N. F. S. Grundtvig gør, at han ikke blot er interessant som kunstner, men også som repræsentant for den kulturelle, politiske og religiøse udvikling, Danmark gennemgik i midten af det 19. århundrede.

OBS! Der skal være mindst 15 deltagere til foredraget.
Pris: 500 kr.
Al kontakt direkte til Skovgaard Museet.

 

Viborg Museum - foredrag
Historisk foredrag ved Viborg Museum. Indhold og foredragsholder præsenteres snarest her på siden.
Pris: kommer snarest 
Al kontakt direkte til Viborg Museum


Egnsteatret Carte Blanche - Suppe & Samtale
Suppe og Samtale er uformelt, hyggeligt samvær omkring en gryde god suppe. En mulighed for at mødes med andre kulturinteresserede og dele både lavpraktiske og utopiske tanker, ideer og samtaler med hinanden. Suppen serveres kl. 18, men vi starter typisk kl. 17 med, at kunstnerisk leder Sara Topsøe-Jensen faciliterer et lille forløb med varierende indhold. Man kan også vælge først at komme til spisetid kl. 18. Forsamlingshuset/kulturhuset/hallen står for at invitere og lave suppen og så kommer Sara ud og faciliterer ca. en 1 times samtalesalon med varierende indhold. Indholdet kan for eksempel være dufte, silent walks, eller en faciliteret samtale med udgangspunkt i noget dagsaktuelt eller noget eksistentielt, så som: Hvad er kultur? Hvad vil vi med kultur? Hvad er vigtigt her i livet? - eller tage udgangspunkt i et emne, som I selv vælger. Indhold i samtalesalonen aftales nærmere ml. forsamlingshuset/kulturhuset/hallen og Carte Blanche. Carte Blanche har rigtig gode erfaringer med Suppe & Samtale- konceptet og laver det en gang om måneden i deres egne lokaler.

OBS! Der skal være mindst 15 deltagere til samtalesalonen.
Pris: 500 kr.
Al kontakt direkte til Carte Blanche


Viborg Bibliotekerne - Biblioteket rykker ud - til dig!
'Biblioteket rykker ud' er et tilbud til borgerne i Viborg Kommune. Vi udfordrer den traditionelle måde at tænke bibliotek på, idet vi rykker ud af biblioteksrummet og ud til borgerne. Eksempler på arrangementer vi rykker ud med:
• Bogcafé: Vi deler ud af vores læseglæde og fortæller om gode og læseværdige romaner eller faglitteratur. Evt. suppleret med oplæsning eller af en præsentation af de mange andre tilbud biblioteket har.
• Læsekredse: Inspiration til etablerede læsekredse eller hjælp til opstart af en læsekreds.
• Præsentation af Viborg Bibliotekernes digitale tilbud. F.eks. e-reolen for både børn og voksne, Zinio, Filmstriben, Litteratursiden.dk og meget mere.
• Samtalecafé: Handler om den gode og væsentlige samtale. Vi sørger for et spændende emne og spørgsmål hertil, og vi sørger for at alle har nogen at tale med.
Eksempler på emner: Musikkens kraft, Mønstre, Vaner eller noget helt tredje.
• Børn & Bøger: Er I en mødregruppe eller en legegruppe, der mødes med børn, vil Børnebiblioteket gerne komme og inspirere jer med en bunke bøger og evt. fortælle et par historier. Det er for børn i alderen 2-6 år.
Tilbuddene kan kombineres så de passer jer. Har I en anden idé til et arrangement, så samarbejder vi gerne.

OBS! Der skal være mindst 10 deltagere.
Pris: gratis
Al kontakt direkte til Viborg Bibliotekerne

Sidst opdateret: 04.08.2017