Obligatorisk Pensionsordning

Ny obligatorisk pensionsordning pr. 1. januar 2020

Det er vigtigt at spare op til pension – også når du i en periode af dit liv modtager en ydelse fra det offentlige. Derfor vil du fra den 1. januar 2020 få en ny obligatorisk pensionsordning, hvis du fx modtager sygedagpenge, fleksløntilskud, ledighedsydelse, kontanthjælp, uddannelseshjælp eller ressourceforløbsydelse. 

 

Det er staten, der betaler bidragene til din pensionsordning. Du vil derfor ikke kunne mærke på pengepungen, at du sparer op.

Hver gang du får udbetalt ydelse, får du et ekstra beløb, som automatisk bliver indbetalt til din pension. Du vil ikke få mindre udbetalt, selvom du sparer op til din pension.

 

Hvor meget bliver der indbetalt?

Beløbet afhænger af din ydelse. I 2020 bliver der indbetalt et beløb, der svarer til 0,3 procent af din ydelse. Frem til 2030 vil beløbet hvert år stige. Du kan på dine udbetalingsmeddelelser se, hvor meget der er blevet indbetalt til Obligatorisk Pensionsordning.

Senest i 2029 skal Folketinget beslutte, hvordan pensionen videre skal udvikle sig.

 

Hvornår får du udbetalt Obligatorisk Pension?

Det er ATP, der passer på din pension – og bidragene til Obligatorisk Pensionsordning bliver en del af din ATP Livslang Pension. Du har ikke mulighed for at flytte pensionen til et andet pensionsselskab. 

 

Du får automatisk udbetalt pensionen, når du når folkepensionsalderen – og lige så længe, du lever. Du kan ikke få udbetalt pensionen før, selvom du fx er førtidspensionist, lider af en livstruende sygdom eller flytter til et andet land end Danmark.

 

Du kan læse mere om Obligatorisk Pensionsordning på borger.dk her

Sidst opdateret: 20.12.2019