STU

STU

Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse - STU - er en uddannelse, der tager 3 år. Uddannelsen er for dig der har helt særlige udfordringer, der gør at du ikke kan gennemføre en almindelig ungdomsuddannelse. Hvis du ikke er i stand til at gennemføre en af de almindelige ungdomsuddannelser kan du være i målgruppen til STU. Du laver sammen med din uddannelsesvejleder en plan for hvordan din uddannelse skal skrues sammen, og planen skal godkendes af et indstillingsudvalg inden du kommer i gang.

Hvis du eller dine forældre mener, at du er i målgruppen til en STU, skal du starte med at kontakte din UU-vejleder. Hvis du er i tvivl om hvem der er din vejleder kan du finde ud af det på minvejleder. Sammen med vejlederen kan du lægge en plan for, hvordan din vej mod en STU kan se ud.

Uddannelsen tager 3 år og den tilrettelægges individuelt, men den kan fx foregå på STU-Viborg. I løbet af de tre år vil du løbende have samtaler med din vejleder, der sikrer at du hele tiden lærer nyt i forhold til den plan, der er lagt. Målet med STU er at gøre dig bedre personligt og fagligt og virksomhedspraktik eller forskellige skoletilbud kan indgå.

 

Sidst opdateret: 25.03.2020