Tilgængelighed i historiske bykerner - nye veje til Viborgs kulturarv

Nytorv

I Viborg er den rige kulturarv gjort mere tilgængelig, så alle har nemmere adgang til den historiske midtby.

Tilgængelighedsprojektet har skabt bedre adgang til Viborgs historiske midtby på flere måder:

Alle kan komme rundt
I flere af byens haver er trin nu erstattet af ramper. Der er lavet hvilereposer undervejs på nogle af de stejleste stigninger. Desuden har Nytorv fået ny belægning. 

Ny skiltning
Det er blevet lettere at finde rundt i gader og stræder. Der er sat nye skilte op, som passer ind i det historiske miljø.

Oplev historien med ny app
App'en "Spot Viborg" guider besøgende rundt ad tre ruter i den historiske midtby. Undervejs kan man høre spændende historier om stederne på ruterne.

EU´s tilgængelighedspris
Viborg Kommune vandt Europa Kommissionens specialpris for at gøre kulturarven tilgængelig i forbindelse med uddelingen af 'Access City Award 2019' i Bruxelles.

Året før fik Viborg Kommune desuden tildelt 'en særlig omtale' af Europa Kommissionen i forbindelse med uddelingen af 'Access City Award 2018'.

Fakta og baggrund
Bag projektet står Viborg Kommune i samarbejde med foreningen Realdania, Bevica Fonden, Arbejdsmarkedets Feriefond og Vanførefonden.
Landskabsarkitekt Schønherr A/S har været hovedrådgiver på projektet, mens kommunikationsbureauet Hatch & Bloom A/S og arkitektfirmaet Møller & Grønborg A/S har været rådgivere på kommunikationsdelen.

Tid
Projektet blev påbegyndt i 2010 og indviet i 2016. Desuden får stræderne rundt om Latinerhaven ny belægning i 2018-19.

 

Sidst opdateret: 05.04.2019