Om tandplejen

I Viborg Kommune tilbydes gratis tandpleje for 0 - 17-årige på 8 kommunale tandklinikker og 13 private tandklinikker, som Viborg Kommune har særlig aftale med.

Du kan selv vælge, om dit barn skal gå til tandlæge på den nærmeste klinik eller på en af de 20 andre. Du kan blot ringe til tandplejens kontor og oplyse, hvor du ønsker behandling. Al behandling på de 20 klinikker er gratis for 0 til 17-årige.

De 16 og 17-årige kan også vælge privat praktiserende tandlæger uden brugerbetaling.

Det er også muligt at vælge at gå til tandlæge i en anden kommunes kommunale tandpleje. Det vil normalt også være gratis.

Henvendelse angående godkendelse af behandlinger, fortolkning af overenskomsten m.v. rettes til:

Overtandlæge Poul Folke Christensen
Telefon: 87 87 26 75
E-mail: pfc@viborg.dk

Tandregulering:

Tandstillingen vurderes ved hver undersøgelse.

Hvis man har en tandstilling, der indebærer risiko for tænderne, kæberne eller barnet/den unge som helhed, kan man få tilbudt vederlagsfri tandreguleringsbehandling gennem den Den Kommunale Tandpleje.

Sundhedsstyrelsen har fastlagt hvilke tandstillinger, der berettiger til vederlagsfri behandling, og man skal være undersøgt og godkendt til en vederlagsfri behandling, inden den kan påbegyndes. Dette gælder for børn og unge, der er tilmeldt Den Kommunale Tandpleje

Hvis kæbevæksten kræver mere omfattende undersøgelse og rådgivning, kan vi på Tandreguleringsklinikken desuden tilbyde konsultationer med to specialtandlæger fra Kæbekirurgisk afdeling, Århus Sygehus (Region Midt). Vi kan på baggrund af disse undersøgelser drøfte det videre behandlingsforløb.

Specialtandlæger fra Tandreguleringsklinikken i Viborg undersøger de elever, der kunne få behov for tandregulering. Undersøgelsens resultat meddeles skriftligt til forældrene.

Du får tilbud om gratis tandregulering, hvis tandstillingen kan medføre skader på tænderne eller deres funktion.

Sidst opdateret: 30.05.2017