P

Her kan du få gode råd om:
Pus fra øjnene og Påklædning

Pus fra øjnene
Det spæde barn har let ved at få betændelse i øjnene. Øjnene holdes våde og rene af tårevæske. Væsken ledes væk fra øjet via tårekanalen. Hos nogle nyfødte og små børn er disse kanaler, der sidder inde i øjenkrogen,snævre og tilstoppes let.

Når tårevæsken står i øjet, bliver øjet modtageligt for infektion. Der samler sig pus, og øjnene kan klistre. Skyl øjet flere gange dagligt med saltvand. Saltvandsopløsning kan købes færdig på apoteket.

Som udgangspunkt er det unødvendigt at behandle børn med pusklatter i øjnene, hvis øjnene hverken er røde eller lysoverfølsomme. Hvis der kommer rødme, hævelse eller det hvide i øjet bliver rødsprængt, skal barnet tilses af en læge med henblik på at vurdere, om behandling med øjendråber eller salve er nødvendig.

Øjenbetændelse smitter, så vær omhyggelig med hygiejnen, når du renser øjnene. Brug kun en vattot én gang, og rens indefra og ud. Vask hænder før og bagefter.

Barnet må ikke komme i daginstitution, hvis der er stærkt pusflåd, hvis barnet er tydeligt lyssky, eller hvis almentilstanden er påvirket, så barnet ikke kan følge med i institutionens almindelige program.

Påklædning
Spædbarnet har svært ved selv at regulere sin temperatur, og I skal derfor holde øje med, om barnet har det for varmt, eller for koldt.

Se jævnligt til barnet og mærk med en hånd i nakken eller på brystet om barnets temperatur er tilpas.
Sidst opdateret: 13.02.2015