Grupper for børn af skilte forældre

For mange børn er mor og fars skilsmisse forbundet med sorg. Uanset om skilsmissen har været skånsom eller konfliktfyldt, så viser erfaringer, at børnene tumler med spørgsmål og tanker.

 

Det vigtigste for jeres barns trivsel og udvikling er, at I som forældre tager ansvar for at skabe en god samarbejdsalliance omkring barnet efter bruddet.

 

Nogle børn kan dog have glæde af at deltage i en samtalegruppe, hvor de får mulighed for at dele deres tanker og følelser omkring bruddet med jævnaldrende i samme situation.

 

I samtalegrupperne ønsker vi at give børnene mulighed for at dele deres tanker med andre jævnaldrende. Samtidig ønsker vi at give dem konkrete redskaber til at tackle de følelser og tanker, de går og tumler med. At møde andre, der har oplevet noget lignende, kan bidrage til, at børnene ikke føler sig ’alene’, ’forkerte’ eller ’unormale’.

 

 

Samtalegrupperne er et gratis tilbud til alle skolebørn i Viborg Kommune. Man kan deltage i samtalegruppe, hvis ens mor og far er skilt -  uanset om skilsmissen er aktuel eller ligger mange år tilbage.

Samtalegrupperne mødes i alt 7 gange. Hvis det er muligt afholdes samtalegrupperne i jeres lokalområde.

Der afholdes èt forældremøde i forløbet.

 

I har mulighed for at tilmelde jeres barn til de hold, der starter op efter efterårsferien.

 

Hvis I har spørgsmål, er I naturligvis meget velkomne til at sende os en mail boernegruppe@viborg.dk eller ringe til en af børnegruppekoordinatorerne :

 

Lene Toft Vester på tlf. 61897852

 

Birgit Strunge på tlf. 87877738.

 

Læs mere

Sidst opdateret: 03.07.2020