Vores liv - vores valg

Unge som blomsterbørn 

To timers tavleundervisning om narkotika gør ikke nogen forskel, mener SSP-konsulenterne i Viborg Kommune.

Derfor er et rusmiddelseminar, der strækker sig over fire skoledage, det eneste eksisterende tilbud på SSP's hylde, når det kommer til narkoforebyggende undervisning.

Rusmiddelseminaret har været afviklet mere end 50 gange på skolerne i Viborg Kommune, og SSP-kolleger i andre kommuner har efterlyst inspirationsmateriale om, hvordan et sådant seminar afvikles.

Se fem korte film fra et rusmiddelseminar på Houlkærskolen:

Dag 1
Rusmiddelseminaret sættes i gang af SSP-konsulent Martin Glud: - Jeg har en god fornemmelse her fra start,  for jeg ved, at eleverne nok skal være klar med noget godt torsdag aften.

Se video her.

Dag 2
Eleverne finder viden om emnet og arbejder med de ting, der skal være færdige om få dage. Emma, Mathilde, Louise, Ditte, Helle og Katrine går i forskellige 8. klasser, men arbejder her sammen om at en plakat og en film: - Vi har gået til spejder sammen og ved, at vi arbejder godt  som gruppe.

Se video her.

Dag 3
Politiet har også en rolle i Rusmiddelseminaret, hvor de fortæller eleverne om forskellige stoffer. Erik Hykkelberg fra Viborg Politi viser her den kuffert med stoffer, som bruges i undervisningen. - Vi deltager for at fortælle om stofferne, men også for at skabe en relation til de unge, siger leder Ove Jensen.

Se video her.

Dag 4
Brian Albæk er kontaktlærer for 8. årgang for SSP. Han har det fint med som lærer at stå lidt på sidelinjen under Rusmiddelseminaret: - Vi ses at nogle af de elever, der ikke er så engagerede til dagligt yde en god indsats her i forløbet.

Se video her.

Dag 4 (aften) - arrangement for forældre
Elevene viser deres kampagner frem for forældrene. Birgit Lillian Christensen og Ole Trier Nørskov har begge børn i 8. klasser og er positivt overraskede over resultatet og engagementet hos eleverne.

Se video her.

Læs SSP-konsulenterne Louise Brandstrup og Martin Gluds lille bog om rusmiddelseminaret og tankerne bag:

"Vores liv - vores valg" - (PDF-fil) 

 

Sidst opdateret: 05.11.2013