Grupper for børn af skilte forældre

Viborg Kommune tilbyder samtalegrupper til børn af skilte forældre.

For mange børn er mor og fars skilsmisse forbundet med sorg. Uanset om skilsmissen har været skånsom eller konfliktfyldt, så viser erfaringer, at børnene tumler med spørgsmål og tanker.

Det vigtigste for jeres barns trivsel og udvikling er, at I som forældre tager ansvar for at skabe en god samarbejdsalliance omkring barnet efter bruddet.

Nogle børn kan dog have glæde af at deltage i en samtalegruppe, hvor de får mulighed for at dele deres tanker og følelser omkring bruddet med jævnaldrende i samme situation.

I samtalegrupperne ønsker vi at give børnene mulighed for at dele deres tanker med andre jævnaldrende. Samtidig ønsker vi at give dem konkrete redskaber til at tackle de følelser og tanker, de går og tumler med. At møde andre, der har oplevet noget lignende, kan bidrage til, at børnene ikke føler sig ’alene’, ’forkerte’ eller ’unormale’.

Samtalegrupperne er et gratis tilbud til børn på Viborg Kommunes folkeskoler. Man kan deltage i samtalegruppe, hvis mor og far er skilt -  uanset om skilsmissen er aktuel eller ligger mange år tilbage.

Samtalegrupperne mødes i alt 7 gange fra kl. 16 – 17.30.

Der afholdes èt forældremøde i forløbet.

Gruppesamlingerne foregår så vidt det kan lade sig gøre i jeres lokalområde.

Hvis I tænker, at børnegrupper kunne være noget for jeres barn, eller hvis I gerne vil høre mere om børnegrupper,  vil vi bede jer  sende en mail til boernegruppe@viborg.dk eller kontakte  en af børnegruppelederne :

Lene Toft Vester på tlf. 61897852

Birgit Strunge på tlf. 87877738.

Sidst opdateret: 13.09.2019