Vær frisk - hop på cyklen

Være frisk - hop på cyklen

 

Animationsfilm skal mindske trafikkaos ved skoler

Hver morgen er der trafikkaos og farlige situationer ved flere af kommunens skoler, fordi alt for mange børn bliver kørt i skole. Kampagnen ”Vær frisk – hop på cyklen” skal få forældre og børn til at droppe bilen, så skolevejen bliver mere sikker og børnene friskere.

Stort set alle kommunens folkeskoler har i dag en trafik-politik, som blandt andet opfordrer til, at børn så vidt muligt går eller cykler i skole.

Flere fordele ved cyklen

”Vær frisk – hop på cyklen”. Sådan lyder budskabet i de to animationsfilm. På hver sin måde vil de to film forsøge at ændre adfærden hos forældre og børn. Den ene gør det med humor, den anden med faktuel viden. Og det er et faktum, at børn på flere områder har meget bedre af at starte dagen med en cykeltur.

- Med filmene sætter vi også fokus på, hvor godt og vigtigt det er, at vores børn og unge mennesker bevæger sig aktivt til skole og får støtte til det af os voksne. Forskningen viser, at 10 minutters aktiv transport til skole øger børnenes koncentrationsevne i op til 4 timer, cykelturen forbedrer børnenes motorik og balanceevne samtidigt er det godt for miljøet. Desuden er det påvist at børn, der transporterer sig aktivt har 8 % bedre kondition end børn, der bliver kørt eller går, fortæller sundheds- og forebyggelseskonsulent Merethe Jelsbak Raundahl og tilføjer:

- Så kære børn og voksne vær friske og hop på cyklen!

5 gode grunde til at cykle i skole!

  • Vi mindsker trafikkaos om morgenen omkring skolerne
  • Aktiv transport øger børns koncentration i op til 4 timer
  • Børn får en markant bedre kondition
  • Vi belaster miljøet mindre
  • Børns motorik og balance bliver styrket

 

Være frisk - Hop på cyklen

Sidst opdateret: 06.11.2017