Vil du være aflastning- og eller plejefamilie?

Hvis du har lyst og overskud til at byde et ekstra barn velkommen i din familie, og du søger mere viden om, hvad det kræver at blive pleje- eller aflastningsfamilie, så kan du få mere viden ved at klikke lidt her på siden.

Hvis du og din familie beslutter jer for at blive plejefamilie er det jeres lokale Socialtilsyn der går for godkendelse. Hvis I er bosat i Viborg eller en anden kommune i Region Midt, er det Socialtilsyn Midt, I skal henvende jer til.
Man søger om godkendelse ved at udfylde et ansøgningsskema, hvorefter godkendelsesprocessen kan gå i gang.

Som ny plejefamilie skal man deltage i et grundkursus sammen med andre nye plejefamilier. Socialtilsynet kan fortæller, hvor og hvornår, der afvikles kursus.

Hvis I har brug for en snak med en af os konsulenter i Familieplejeområdet er I naturligvis velkommen til at kontakte en af os. Vi har mange års erfaring fra området og kan vejlede jer om processen.

Vi har udarbejdet en FAQ – spørgsmål og svar, som man typisk har når man overvejer at blive plejefamilie.

Du kan gå direkte til Socialtilsyn Midt på dette link:

Sidst opdateret: 21.03.2019