Dagpleje, vuggestuer og børnehaver

Børn der leger

Dagpleje
Dagpleje er for børn i alderen 24 uger til og med 2 år og 11 måneder. Dagplejens åbningstid varierer mellem kl. 06.15 – 17.00, sådan at den enkelte dagplejers arbejdstid ikke overstiger 48 timer om ugen.

Vuggestue

Vuggestue er for børn i alderen 24 uger til og med 2 år og 11 måneder. Vuggestuernes åbningstider kan ses på deres hjemmesider.
Der er mulighed for deltidsplads i vuggestuerne efter samme principper som i børnehaven.

Børnehave
Børnehave er for børn fra den 1. i den måned, hvor de fylder 3 år. Du skal som forælder skal selv booke en plads via NemPlads.
Dit barn kan blive i en børnehave frem til skolestart.

Der er mulighed for deltidsplads i børnehaven. Der tilbydes formiddagspladser på max. 30 timer pr. uge fra børnehavens åbningstid til kl. 12.15. Eftermiddagspladser på max. 25 timer pr. uge tilbydes fra kl. 12.15 til børnehavens lukketid. Børn på deltidsplads kan kun deltage i institutionens aktiviteter i det tidsrum, deltidspladsen omfatter. Er der kommunal frokostordning i børnehaven skal I betale særskilt for denne, når barnet har en formiddagsplads.

Børnehave med aftenpladser
Børnehuset Prinsen i Viborg er der 10 daginstitutionspladser, der har åbent til kl. 18.45 alle ugens dage. Hvis du ønsker dit barn skrevet op til en af disse, skal du kunne dokumentere, at din arbejdstid er til efter kl. 17.00 mindst 4 dage om ugen, når du modtager tilbud om plads. Der opkræves ekstra betaling for pasning i de sene åbningstider. I Bøgeskovens Børnehus er der mulighed for tilkøb af timer til kl. 17.30 mandag-torsdag og fredag til kl. 17.00.

Integrerede institutioner
Integrerede institutioner er en kombination af vuggestue og børnehave og er for børn fra 24 uger og frem til skolestart. Her kan det være vanskeligt at blive optaget, når barnet først er 3 år. Starter dit barn i vuggestue i en integreret institution er det garanteret en plads i børnehaven. 

Sidst opdateret: 11.07.2018