3.Y cyklede sig til guldmedaljer

Skoleklasse

Det meste af september måned blev der trådt hårdt i pedalerne på skolerne i Viborg. Elever i 0.-9. klasse kæmpede om at cykle, så mange km som muligt.

Én klasse gjorde det lige en anelse bedre end alle de andre:

3.Y fra Vestervang Skole var den klasse der cyklede allermest – og naturligvis med cykelhjelm.

Formand for Børne- og Ungdomsudvalget, Per Møller Jensen, overraskede 3.Y med den gode nyhed og flotte guldmedaljer fra Cyklistforbundet lige før Skolernes Motionsløb blev skudt i gang fredag før efterårsferien.

Han opfordrede alle børn til altid at bruge cykelhjelm, ligesom 3.Y, huske at tænde lyset på cyklen, nu hvor det bliver mørkt om morgenen og i øvrigt tilmelde sig til Alle Børn Cykler til næste år.

3.Y har i snit cyklet 12 dage (11,7) ud af de 14 dage kampagnen løb.

Udover de velfortjente guldmedaljer fik 3.Y en bevægelseskasse, som skal inspirere til fællesskab og bevægelse i klassen. I kassen var der blandt andet bolde, sjippetove, svømmebilletter, frugt og juice sponsoreret af Cyklistforbundet og Viborg Kommune.

Blandt de øvrige deltagere blev der trukket lod om 2. præmien, som gik til H3 på Karup Skole.

Kampagnen Alle Børn Cykler 2018 foregik fra den 3.-16. september og havde som mål at få flere børn til at cykle mere.

I alt 157 klasser (3489 børn) deltog i årets kampagne, som er et samarbejde mellem Cyklistforbundet, Sundhedscentret og Børn og Unge i Viborg Kommune.

Sidst opdateret: 18.10.2018