Valgkort

Valgkort

Valgkort omdeles senest torsdag den 16. november 2017

Valgkort omdeles af PostNord.

 • Hvis du har anmeldt flytning indenfor Viborg Kommune efter 14 dage før valget og hvis flytningen er sket fra et valgdistrikt til et andet, skal du afgive din stemme på det afstemningssted, hvor din tidligere bopæl ligger. Afstemningsstedet er trykt på dit valgkort.

 • Hvis du efter en uge før valgdagen anmelder flytning til Viborg Kommune fra en anden kommune eller fra udlandet kan du på borger.dk se hvilke muligheder, du har for at afgive din stemme.

 • Hvis du ikke senest torsdag den 16. november 2017 har modtaget dit valgkort, eller hvis du mener, at der er fejl på dit valgkort, beder vi dig snarest muligt kontakte Borgerservice - evt. på tlf.nr. 87 87 87 87.

 

Valgkort – på en ny måde

Dit valgkort har ændret udseende.

Ved tidligere valg har du modtaget et "valg-postkort", men i 2014 ændrede valgkortet udseende, og blev i den nye form benyttet for første gang i forbindelse med Europa-Parlamentsvalget og Folkeafstemningen i maj 2014.

Du modtager nu et såkaldt vælgerbrev med tilhørende valgkort, det vil sige, at valgkortet bliver sendt som et brev, hvor den nederste del af brevet er udformet som det velkendte valgkort. Valgkortet skal blot afrives og medbringes på  valgdagen. 

 

Hvis der afholdes 2 valg

Hvis der afholdes 2 valg (som i maj 2014 - hvor der både var et Europa-Parlamentsvalg og en folkeafstemning) – vil der i brevets midterste og nederste del være et valgkort til hvert af de 2 pågældende valg.

 • Husk: Begge valgkort skal afrives og medbringes.
 •  
  Se eksempel på et vælgerbrev med tilhørende valgkort.

   

  Hvorfor ændres der på forsendelsesmetoden?

  Forsendelsesmetoden ændres, da det blandt andet er lettere for PostNord at håndtere et brev end et "valg-postkort".

  Derudover kan man ved flere valg på én gang, nøjes med at sende én frankeret kuvert med begge valgkort, hvor der før skulle sendes 2 frankerede "valg-postkort".

   

  Sidst opdateret: 15.09.2017