Ny uddannelsesstation og virtual reality-virksomhed på vej til Viborg

VIA University College opretter en såkaldt uddannelsesstation i Viborg, der giver studerende fra ICT uddannelsen på VIA University College i Horsens mulighed for at tage en specialisering i virtual og augmented reality fra 4. semester i Viborg. Samtidig er en af verdens førende virksomheder indenfor virtual reality på vej til etablere sig i Viborg. Som en del af satsningen Invest in Viborg har Viborg Kommune igennem længere tid arbejdet med at få aftalerne på plads.

Gennem længere tid har Viborg Kommune-satsningen Invest in Viborg arbejdet med at tiltrække flere udenlandske investeringer og nye uddannelser til Viborg. Det er sket i kølvandet på Apples investering i Viborg, og nu har arbejdet båret frugt.

VIA University College opretter uddannelsesstationen indenfor "Information and Technology Engineering" i Viborg fra foråret 2018. Uddannelsesstationen er netop blevet godkendt af Uddannelses- og Forskningsministeriet. Den får i første omgang plads til op til 60 studerende – og uddanner de studerende i virtual reality og augmented reality, to store vækstområder inden for it-industrien.

Oprettelsen af den nye uddannelsesstation kommer oven i, at det er lykkedes at få en amerikansk softwarevirksomhed til at placere en afdeling for udvikling og læring i Viborg. Virksomheden er en af verdens førende virksomheder inden for VR/AR (virtual reality/augmented reality).

Borgmester Torsten Nielsen, Viborg Kommune glæder sig over samarbejdet i Invest in Viborg, hvor der foruden lokale politikere også er repræsentanter for erhvervslivet i kommunen:

- Vi har arbejdet med denne sag i over et år, så vi glæder os over både at få en ny virksomhed til Danmark og samtidig kunne bidrage til erhvervslivets udvikling gennem etablering af den nye uddannelesstation i Viborg, siger Torsten Nielsen og fortsætter:

- To ting har været udslagsgivende – at vi har et tæt samarbejde med Udenrigsministeriets afdeling Invest in Denmark, og at vi med The Animation Workshop har en unik position inden for animation.

Kim Nøhr Skibsted, koncernkommunikationsdirektør for Grundfos siger:

- Det her er en rigtig god nyhed, ikke bare for Viborg, men for dansk erhvervsliv. Jeg deltager selv i Invest in Viborg-arbejdet med at tiltrække udenlandske investeringer. Det er et professionelt drevet netværk – og nu giver det resultater.

Yderligere oplysninger

Torsten Nielsen, borgmester, Viborg Kommune, tlf. 40 18 57 77, e-mail: sni@viborg.dk

Kim Nøhr Skibsted, koncernkommunikationsdirektør, Grundfos, tlf. 30 52 50 20, e-mail: kskibsted@grundfos.dk

 

 

Læs mere om Invest in Viborginvestinviborg.com