4. gang blev lykkens gang: Vammen vinder Lokaldysten 2017

Vammen - vinder af Lokaldysten 2017

Så blev det endelig Vammen-borgernes tur til at løfte armene højest. Byen har været trofast deltager i Lokaldysten siden 2014, og indsatsen rakte denne gang til sejren og 1. præmien på 10.000 kr.

Præmien skal anvendes til glæde for hele byen. Vammen har til Lokaldysten 2017 dystet med 10 andre byer om at bevæge sig flest kilometer pr. indbygger i løbet af to timer, på cykel, løbe- eller gåben.

 

Mammen og Ulbjerg med i opløbet
På 2. pladsen kom Mammen ind for andet år i træk, og årets 3. plads gik til Ulbjerg. Der blev uddelt checks til de tre bedste på hhv. 10.000 kr. til Vammen, 7.500 kr. til Mammen og 5.000 kr. til Ulbjerg. Sammenlagt blev der i de 11 byer tilbagelagt knap 30.600 km, og lørdag den 24. juni uddelte borgmester Torsten Nielsen præmier til alle dystens deltagerbyer på Nytorvs scene.

 

Nytorv var på samme tidspunkt ramme for Viborg Landsbysammenslutnings bidrag til Viborg Snapsting kaldet ”Smag på Omegnen”.

 

De øvrige deltagerbyer, der - som tak for indsatsen modtag en præmie på 1.000 kr. hver - var: Knudby, Løvel, Rødkærsbro, Skals, Ravnstrup, Vejrumbro, Vridsted og Kjeldbjerg.

Overraskede arrangører
Alle borgere i de 11 deltagerbyer har kunnet deltage i Lokaldysten, uanset alder og fysisk niveau, og rigtig mange børn, unge, voksne og ældre har givet den fuld gas.

 

Per og Ghita Rasmussen fra Vammen, har været med som arrangør i alle fire år og var meget overraskede lige efter præmieoverrækkelsen:

- Vi er faktisk glade uanset vores placering, men det er da dejligt at vinde. Lokaldysten er virkelig med til at samle folk i byen, og alle deltager. Vi ved endnu ikke, hvad præmien skal bruges til. Det skal være en fælles beslutning mellem foreningerne i byen.

Motion og hygge styrker sammenhold
Rigtig mange, der normalt ikke dyrker sport, har også i år kastet sig ud i Lokaldysten for at hjælpe deres byer til sejr. Dysten er også et socialt arrangement, og byerne sørger selv for at skaffe deltagere og at skabe hygge og aktiviteter i målområderne. Et arbejde, der styrker sammenholdet mellem de lokale foreninger og andre aktører i byerne.

Yderligere oplysninger
Borgerguide Susanne Bendtsen,

Tlf. 87 87 88 03, e-mail: sb9@viborg.dk

 

Se billeder fra de 11 løbssaftener på facebook.com/lokaldysten og find fakta om Lokaldysten på viborg.dk/lokaldysten


Foto øverst: Per Rasmussen fra Vammen modtager førstepræmien på 10.000 kr.