Kig os bare over skulderen

Nu bliver det lettere for borgerne at følge med i Viborg Kommunes udvikling. Kommunen lukker nemlig op for adgang til en række oplysninger om blandt andet økonomi, personale og befolkning.

Byrådet har besluttet at give borgerne adgang til en række informationer om kommunens aktiviteter via en dynamisk hjemmeside, som kaldes Rundt om Viborg Kommune.

På hjemmesiden samles data om blandt andet økonomi, aktiviteter og personaleforhold. Mange af disse data er allerede offentlige i andre sammenhænge, men nu kan de findes samlet på Rundt om Viborg Kommune. Det gælder f.eks. antal elever på de enkelte folkeskoler, antal fødsler pr. skoledistrikt og budget for de enkelte institutioner.
Rundt om Viborg Kommune kan findes på Viborg Kommunes hjemmeside og direkte på adressen data.viborg.dk fra onsdag den 19. april 2017.

Kig os i kortene

– Byrådet vil gøre det lettere for borgerne at følge med i kommunens udvikling på en række områder. Alle får mulighed for at kigge kommunen i kortene, når vi åbner for adgang til nøgletal og baggrundsoplysninger. Det, synes vi i Byrådet, er helt oplagt, fordi vi har en målsætning om at være åbne og kommunikerende over for omverdenen, siger borgmester Torsten Nielsen.

Rundt om Viborg Kommune indeholder også data om f.eks. befolkningens sammensætning (alder, fødeland osv.), udviklingen i antallet af indbyggere i kommunen samt antal solgte byggegrunde.

– Rundt om Viborg Kommune er en dynamisk hjemmeside, som løbende vil blive ajourført og udbygget med nye informationer. I modsætning tidligere statusrapporter, kan man på siden finde de dagsaktuelle tal, fortæller økonomichef Jørgen Bach.

Høj datasikkerhed

Den nye hjemmeside er en del af et internt it-styringsværktøj, kaldet Viborg BI (Business Intelligence), der udover de offentlige data indeholder en række oplysninger om borgere og medarbejdere, som ikke lægges på kommunens hjemmeside.
Jørgen Bach forsikrer, at der ikke er nogen risiko for, at Rundt om Viborg Kommune kommer til at medføre krænkelser af persondataloven eller anden lovgivning.

– Alle oplysninger, der lægges på hjemmesiden, er så generelle, at det ikke er muligt at genkende enkeltpersoner, siger Jørgen Bach.

Flere oplysninger

Borgmester Torsten Nielsen, tlf. 40 18 57 77, mail: sni@viborg.dk og økonomichef Jørgen Bach, tlf. 87878956, mail: job@viborg.dk