Anette og Anette hjælper helt anonyme

Siden efteråret 2015 har socialrådgiverne Anette Kirkegaard og Anette Bengtsen fra Rusmiddelcenter Viborg, stået for et tilbud om anonym rådgivning og behandling til borgere, som alene har et stort stofforbrug som problem.

- Det er en ny udfordring for os at få kontakt med denne gruppe borgere, som på overfladen ligner dig og mig. De færdes hverken i stofmiljøet eller opfatter sig som stofmisbrugere. Derfor håber vi, at kendskabet til 'Helt Anonym' vil spredes fra mund til mund, siger Anette Bengtsen.

Pænt på overfladen

- Det er spændende for os at arbejde med en helt ny gruppe borgere. De har som regel job eller studie og familie. De er i stand til at følge en struktureret plan og er i højere grad i stand til at reflektere over deres egen situation, end dem vi typisk har med at gøre i rusmiddelcentret, fortæller Anette Kirkegård.

- Når de har overvundet den første skepsis, udtrykker mange stor lettelse over at møde andre, som de kan tale med - også om det positive ved at tage stofferne - uden den skyld og skam, som de ofte føler over for deres nærmeste, forklarer Anette Kirkegaard.

Højt til loftet

De to startede i Rusmiddelcenter Viborg som praktikanter og vendte tilbage, da de var færdiguddannede:

- Det er en fantastisk arbejdsplads med højt til loftet, plads til at prøve nye ideer af og en høj grad af ærlighed mellem os kolleger. Arbejdsdagen er altid uforudsigelig. Vi arbejder med sårbare mennesker, som i den grad ønsker forandring. Når vi oplever, at de får tillid til os, og vi ser en udvikling, er det også meget givende for os, er de to helt enige om.

Se mere om tilbuddet 'Helt Anonym' på viborg.dk.

Sidst opdateret: 05.11.2016