Noget for alle sanser

Snoren klippes

Torsdag den 18. maj viste Plejecenter Toftegården sine nyindrettede faciliteter frem, som er blevet til med penge fra Værdighedsmilliarden.

Torsdag den 18. maj 2017 var der officiel indvielse af de forskellige sansestimulerende rum inde og ude, som Plejecenter Toftegården i Møldrup har indrettet.

Ca. 100 gæster, beboere og personale var mødt op for at opleve og prøve de nye faciliteter.
De kunne blandt andet gå en tur på ’Det gamle strøg’ og i ’Sanse-haven’, tage på skovtur indenfor og opleve, hvordan velfærdsteknologi spiller sammen med miljøet inde og ude. I gårdhaven er der blandt andet indrettet bålsteder med bålfade og hjemmebyggede bænke omgivet af rislende vand i blomsterbede.

Gå på opdagelse

Formålet med både inde- og uderum er at stimulere alle sanser hos beboerne på Toftegården, så borgerne i hverdagen får gode oplevelser, der også inddrager fysisk aktivitet – gerne sammen med pårørende og frivillige.
En del af interiøret til de nye sansemiljøer er skabt netop i samarbejde mellem beboere og frivillige, og både ude- og inderum har integreret sanseteknologi som en gyngestol med lyd og vibrationer, mobil gulvprojektor og motionscyklen, der via en skærm kan give indtrykket af, at man cykler, hvorend man vil i verden på J Dome BikeAround.

Finansieret af Velfærdsmilliarden

Udviklingen af de nye sansestimulerende miljøer er finansieret med midler fra Velfærdsmilliarden. Toftegården fik i efteråret 2016 bevilget hhv. 100.000 kroner til sanseintegrede uderum og 166.000 kroner sanseintegrerede inderum af Ældre- og sundhedsudvalget.

Billedtekst: Medlem af Ældre- og sundhedsudvalget Anders Korsbæk Jensen fik hjælp til at klippe den røde snor over af Carsten Hedegaard Tovgård Nielsen og barnebarnet Mathias Tovgård Nielsen.