Gang i GAME Street Mekka Viborg

Torsdag den 18. maj blev den første betonmur væltet i den gamle Vestas-bygning i Viborg som det officielle startskud på den omfattende renovering, der skal omdanne huset til GAME Streetmekka Viborg - et nyskabende hus for gadeidræt og street art.

Vi skaber rammerne - de unge fylder dem ud
Det var formand for Kultur- og Fritidsudvalget, Per Møller Jensen, der holdt åbningstalen sammen med direktør for GAME, Morten Bo Andersen (foto øverst).

Per Møller Jensen takkede de mange samarbejdspartnere i projektet - herunder særligt de kommende brugere, som har bidraget med vigtige input til husets indretning. Han indrømmede desuden, at han knap nok kender de mange definitioner og forkortelser på de aktiviteter, der skal foregå i huset, og fortsatte: 
- Men det er heller ikke så vigtigt. Det, der er vigtigt er, at det er de unge selv, der definerer og organiserer aktiviteterne. Vi skaber rammerne. De unge bestemmer, hvad der skal fyldes i dem. Gæsterne strømmede nysgerrige mod maskinen, der skulle vælte den første væg.


Direktør for GAME, Morten Bo Andersen var frisk på selv at vælte den første væg.


Kasper Funk talte på vegne af de kommende brugere og sagde bl.a. på vegne af de børn, han til daglig underviser: "De ved ikke helt, hvad det bliver endnu – men de glæder sig!"

Om GAME Streetmekka Viborg
GAME Streetmekka Viborg bliver endnu en perle på den snor af mange nye perler, der skal udgøre Viborg Baneby. Det var oprindeligt Boligselskabet Sct. Jørgen, der ejede bygningen og var hurtig til at komme på banen som medspiller med et hurtigt salg af bygningen.  

Bag projektet står sammen med Viborg Kommune gadeidrætsorganisationen GAME, Realdania, TrygFonden og Nordea-fonden samt Lokale og Anlægsfonden. Og det er et team bestående af Thomas Andersen A/S, EFFEKT og Rambøll, der skal udføre forvandlingen. 

Yderligere information og kontakt til øvrige samarbejdspartnere:
Kulturkonsulent Henrik Hauritz, tlf. 30 57 10 12,
e-mail: hh@viborg.dk

Læs mere om GAME Streetmekka Viborg og Viborg Baneby.