Elcykler hjælper med at forbedre Mænds sundhed

Der er ingen tvivl om at mænd, - og især dem med kortere uddannelser, generelt har flere udfordringer end kvinder når det kommer til deres sundhed. Hos AC Hydraulic har man taget kampen op, og investeret i 5 elcykler til medarbejderne.

Viborg Kommune har en ambition om, at animere alle borgerne til at leve sundere,- og dette kan blandt andet gøres ved at få flere ud at cykle til arbejde.

På AC-Hydraulic tager man sundhedsproblematikken seriøst. Virksomheden er netop en arbejdsplads med mange mænd ansat, - og dermed også en arbejdsplads, hvor ansvaret omkring mænds sundhed vejer tungt. Der er på virksomheden indkøbt 5 elcykler med tilskud fra projektet ’Flere mænd i sadlen’ til virksomhedens ansatte, som de kan låne 14 dage af gangen. Samtidig er de ansatte på AC Hydraclic tilmeldt kampagnen ” Vi cykler til arbejde”, så vi håber de 5 cykler kommer ud og får mange kilometer på bagen.

Projektet ”Flere mænd i sadlen” vil gøre det let og attraktivt at vælge cyklen til den daglige transport – og dermed få en mere sund hverdag. Et af virkemidlerne er elcykeludlån, der skal give virksomhedernes ansatte mulighed for at teste elcyklen som transportmiddel.

Den 16. maj var repræsentanter fra Viborg Kommunes Sundhedscenter, Dansk Metal, Cyklistforbundet og formanden for Selskab for Mænds Sundhed, Svend Åge Madsen inviteret i kantinen hos AC-hydraulic, til et Kick-off event omkring Mænds sundhed.

Især Svend Åge Madsens indlæg gjorde indtryk på de mange smede i kantinen. Mænd lever 4-5 år kortere en kvinder, og dør af hvad som helst,- listen over sygdomme og ulykker er lang, fortalte Svend Åge Madsen. - Livsstilen er en klar årsag til dette, og derfor er det også vigtigt at vi nu griber ind.

-At være en del af et fællesskab er meget vigtigt for alle, oplyste Svend Åge Madsen derudover, men især for mænd kan det have stor betydning for deres sundhed. Mænd der lever i parforhold, lever nemlig 7 år længere end singlemænd. En af grundende til dette er, at det er kvinderne der tvinger deres mænd til at gå til lægen.  Men andre fællesskaber kan også være meget vigtige, og mænd vil meget gerne modtage tilbud der er tilknyttet deres arbejdsplads, hvor de i forvejen indgår i et fællesskab. Derfor er det en rigtig god idé for arbejdsgiverne, at indgå i kampagner, som f.eks. mænd i sadlen, eller vi cykler til arbejde. Svend Åge Madsen foreslog også regelmæssige sundhedstjek på arbejdet, så mænd var fri for den umulige disciplin det er at ringe til lægen.

Det kan ikke passe, at mænd skal leve så meget kortere tid end kvinder, fremturede Svend Åge Madsen fra Mænds sundhed. Vi skal gøre noget ved det, og sørge for at de små ændringer, den daglige motion, cykelturen på arbejdet bliver anbefalet til alle mænd