Åbent Hus på Toftegården i Møldrup

Toftegårdens sansehave

Torsdag den 18. maj viser Plejecenter Toftegården sine nyindrettede faciliteter frem for alle interesserede.

Alle er velkomne, når Plejecenter Toftegården i Møldrup inviterer beboere, pårørende og Ældre- og sundhedsudvalget samt alle andre interesserede til Åbent hus.

Torsdag den 18. maj 2017 fra kl. 16.00-18.00, Nygade 2 i Møldrup.

Formanden for Ældre- og sundhedsudvalget, Mette Nielsen, byder velkommen. Herefter vil der være mulighed for at opleve og prøve de nye faciliteter inde og ude, som er blevet realiseret med midler fra Værdighedsmilliarden.

Man kan blandt andet gå en tur på ’Det gamle strøg’ og i ’Sanse-haven’, opleve en skovtur indenfor og opleve, hvordan velfærdsteknologi spiller sammen med miljøet inde og ude.

Gå på opdagelse

Formålet med både inde- og uderum er at stimulere alle sanser hos beboerne på Toftegården, så borgerne i hverdagen får gode oplevelser, der også inddrager fysisk aktivitet – gerne sammen med pårørende og frivillige.

En del af interiøret til de nye sansemiljøer er skabt netop i samarbejde mellem beboere og frivillige, og både ude- og inderum har integreret sanseteknologi som en gyngestol med lyd og vibrationer, mobil gulvprojektor og motionscyklen, der via en skærm kan give indtrykket af, at man cykler, hvorend man vil i verden på J Dome BikeAround.

Finansieret af Velfærdsmilliarden

Udviklingen af de nye sansestimulerende miljøer er finansieret med midler fra Velfærdsmilliarden. Toftegården fik i efteråret 2016 bevilget hhv. 100.000 kroner til sanseintegrede uderum og 166.000 kroner sanseintegrerede inderum af Ældre- og sundhedsudvalget.

Få mere at vide

Anni Søby Rasmussen, centerleder Plejecenter Toftegården, tlf.: 87 87 62 96, mail: asr@viborg.dk og Vibeke Boje, leder af plejecentrene i Viborg Kommune, tlf.: 87876501, mail: vbo@viborg.dk