Minister kom, så og oplevede i Viborg Kommune

Sophie Løhde

Minister for offentlig innovation, Sophie Løhde, gæstede tirsdag den 27. juni Viborg Kommune som led i sin inspirationstur til alle landets kommuner.

Programmet var kort, men intensivt, da ministeren for offentlig innovation lagde vejen forbi Viborg Kommune for at få inspiration til den kommende reform af den offentlige sektor, som regeringen vil gennemføre.

Ministeren mødtes med borgmester Torsten Nielsen og medlemmer af Viborg Kommunes direktion for at høre om bl.a. offentlige indkøb, reduktion af arbejdsløshed blandt unge under 30 år, tidlig opsporing af trivselsproblemer blandt børn, velfærdsteknologi og animation.

Formålet med ministerens besøg var at få ideer til, hvor regeringen skal tage fat, når reformarbejdet for alvor går i gang.

– Der er ikke tale om en spareøvelse. Det handler om at sikre kvalitet i vores mange gode velfærdstilbud, fordi der er muligheder for at gøre det offentlige enklere for borgerne. Det er noget af det, vi sætter fokus på i regeringens sammenhængsplan, så vi dels kan løfte kvaliteten, dels frigøre resurser, som kan bruges andre steder, slog Sophie Løhde fast.

Rammen om besøget var sat i en af Danmarks største børneinstitutioner, Bulderby. Her fik Sophie Løhde lejlighed til både at tale med ledere og medarbejdere samt at hilse på nogle af børnene. Det skete blandt andet på en af Bulderbys legepladser, hvor ministeren fik afprøvet nogle af legeredskaberne.