En hel uge med fokus på mænds sundhed

Det er fedt at være far, og det er vigtigt for familielivet at fædre trives, og er sunde. I uge 24 sættes der nationalt fokus på mænds sundhed og især manden som far.

I Viborg Kommune vil Sundhedscenter Viborg inspirere mænd til en sundere hverdag - uden løftede pegefingre.

Sundhedscenter Viborg vil møde mændene, der hvor mange nok kommer tit - i byggecenteret - i Bilka, - eller de vil invitere dem til f.eks. maddag eller legestue med børnene. Mandag til torsdag i uge 24 markeres Men’s Health Week 2017 med følgende program i Viborg Kommune:

  • Mandag d. 12.06 kl. 10.00-12.00 vil sundheds- og forebyggelseskonsulenterne være at finde i Bilka i Viborg, hvor det vil være muligt for mænd at få foretaget en kropsanalyse og få en status på sin sundhed samt inspiration til forbedringer, hvis det ønskes.
  • Tirsdag d. 13.06 kl. 9.00-12.00 er der Fars Store Legestue i Multisalen i Sundhedscenter Viborg, Toldboden 1, 8800 Viborg. Her kan fædre med børn i alderen 0-5 år mødes. Fædrene kan være sammen med deres børn på børnenes præmisser. Stemningen er uformel og afslappet. Der er masser af kaffe på kanden, hvilket sikkert kan være tiltrængt, hvis det kniber med at få sovet nok. Deltagelse er gratis og man møder blot op i tidsrummet. Fra kl. 9.30-10.30 vil der være en sundhedsplejerske til stede, hvor det vil være muligt at stille spørgsmål.
  • Onsdag d. 14.06 kl. 16.00-19.00 laves der mandemad over bål på Naturskolen i Undallslund. Sundhedscenter Viborgs populære madværksted rykker ud i naturen, hvor mændene skal lave lækker (og lidt sundere) mad over bål. Der er risiko for en smule sved på panden, men alle kan være med. Madværkstedet er denne gang dog kun for mænd. Tilmelding er nødvendig og foregår til sundhedscenter@viborg.dk eller tlf. 87876040 senest d. 14.06 kl. 9.00. Det koster 40 kr. at deltage. Der kan betales på dagen.
  • Torsdag d. 15.06 kl. 10.00-12.00 vil Sundheds- og forebyggelseskonsulenterne være til stede i STARK byggemarkedet i Viborg med to stande, hvor det er muligt at få lavet kropsanalyse og få inspiration med hjem i traileren i form af gode råd, opskrifter på sundere mad eller info om tilbud hos Sundhedscenter Viborg, hvor mange af kommunens sundhedstilbud findes.