Borgerservice sender digital huskeseddel, når passet skal fornys

Mette Camilla H. Bech-Møller, Borgerservice

Det kan være rigtig træls at opdage, at passet er udløbet, når kufferten til drømmeferien er pakket. Derfor er Viborg Kommune nu begyndt at sende digital post med en reminder til borgere, hvis pas udløber indenfor de næste tre måneder.

Den nye service hjælper borgere til at huske at få passet fornyet i god tid via Viborg Kommunes selvbetjeningsløsning til bestilling af pas.

Ren win-win
Både borgere og Borgerservice har glæde af den nye ordning, fortæller afdelingsleder i Borgerservice Viborg, Mette Camilla H. Bech-Møller:
- Det er en ren ”win-win” at udsende remindere om genbestilling af pas. Det er nemt og hurtigt at bestille pas og være sikker på at få det i god tid før ferien. Samtidig undgår vi her i Borgerservice lange køer og hastebehandlinger op til feriesæsonen, fordi vi får spredt pasbestillingerne ud over hele året.

En anden fordel ved ordningen er, at Borgerservice har mulighed for at fortælle i det digitale brev, hvor nemt det er at bestille og betale pas via selvbetjeningsløsningen. Samtidig giver det mulighed for at minde borgerne om at bestille tid til afhentning af det nye pas, når det passer bedst ind i den enkelte borgers hverdag. På den måde undgår borgerne at stå i kø, og Borgerservice kan meget nemmere planlægge arbejdet og sikre den gode kundeoplevelse.

Næste skridt
Medio juni måned er 69.978 borgere i Viborg Kommune tilmeldt digital post. 588 af dem har allerede fået en digital huskeseddel i deres e-bokse, fordi deres pas udløber i september i år.

Lige nu sender Borgerservice kun remindere til folk over 18 år, men næste skridt er ifølge Mette Camilla H. Bech-Møller, en løsning, der gør det muligt også at sende besked med digital post til forældre, om at deres børns pas snart udløber.

Mette Camilla H. Bech-Møller, afdelingsleder, Borgerservice

Tlf. 41 14 60 99, e-mail: mcb@viborg.dk