For få unge svarer på spørgsmål om sundhed

Flere unge skal til tasterne og svare på spørgeskemaet 'Hvordan har du det?'

Hvor udbredt er selvskade blandt unge? Giver tatoveringer gener? Og hvor mange dyrker usikker sex?

Disse og mange flere spørgsmål har i alt 2.500 borgere i Viborg Kommune fået til opgave at svare på i den nationale undersøgelse ’Hvordan har du det?’.

Men blot 36 % af de unge mellem 16 og 24 år har besvaret spørgsmålene. 6 % er gået i gang uden at fuldføre. Svarprocenten er så lav, at forskerne bag undersøgelsen nu har mistet tilliden til, at de unge under 35 år tjekker e-boksen eller postkassen. Fra fredag den 7. april kan de unge derfor også forvente en opringning for at minde om undersøgelsen.

Generelt er borgerne i Region Midtjylland blandt landets bedste til at give svar på rigets sundhedstilstand i spørgeskemaet. Men efter den bedste start nogensinde er svarprocenten i den midtjyske region pludselig stagneret og tegner nu dårligere end ved sidste indsamling for fire år siden.

De lokale data fra Viborg Kommune er blandt andet med til at lægge sporene ud for, hvordan kommunen vil arbejde med sundhed i Viborg Kommune de næste fire år.

Undersøgelsen løber frem til den 3. maj 2017.

Svarprocenter i Region Midtjylland fordelt på kommuner pr. 3.4.2017:

Besvarelsesprocent april 2017

Læs mere om undersøgelsen på www.hvordanhardudet.rm.dk