Løb på vandet dag

Elever fra tre skoler i Viborg får viden om drikkevand og løber samtidig en tur ”oven på” det.

Torsdag d. 14. september 2017 bliver en dag i drikkevandets og grundvandets tegn, når elever fra 4.-7. klasse på Nordre Skole, Finderuphøj Skole og Søndre Skole i Viborg deltager i  ’Løb-på-vandet-dag’. Bag arrangementet står Viborg Kommune, Nordre Skole og Energi Viborg.

Dagen begynder med et besøg på Viborgs største vandværk, Nordværket. Her fortæller afdelingschef Mogens Brems Knudsen, Energi Viborg, om vandværket, og hvordan grundvand fra undergrunden bliver til drikkevand i hanerne.

Senere går turen gennem Neckelmanns Plantage, som er et af de steder, hvor regn bliver til grundvand og rent drikkevand. Geolog Claus Holst Iversen, Viborg Kommune, fortæller her om, hvordan Viborg Kommune gør en aktiv indsats for at beskytte grundvandet. Kommunen laver blandt andet indsatsplaner.

Når eleverne er tanket om med viden om vand, deltager de herefter i et 4,5 kilometer langt motionsløb i Neckelmanns Plantage.

Aktiv indsats for at beskytte grundvandet
Neckelmanns Plantage er et stort skovområde hvor Energi Viborg siden 2003 har plantet skov netop for at beskytte vores drikkevand, og samlet set er der plantet godt 100 hektar skov.

Formålet med arrangementet er at gøre eleverne opmærksom på at beskytte vores fælles grundvand, da de jo er fremtidens vandforbrugere.

Arrangementet varer fra kl. 9.30-14.00 og ca. 1 time pr. skoleklasse.

Yderligere oplysninger
Vil du vide mere er du velkommen til at kontakte geolog og projektleder Claus Holst Iversen, Viborg Kommune, mail: cli@viborg.dk.

Sidst opdateret: 09.09.2017