Vuggestuer og børnehaver

Børn der leger

Vuggestue
Vuggestue er for børn i alderen 24 uger til og med 2 år og 11 måneder. Åbningstiden i de enkelte vuggestuer kan ses på institutionens hjemmeside.

Børnehave
Pladsanvisningen tilbyder i øjeblikket plads til de børn, der fylder 3 år fra nu og til og med marts 2015.

Fra den 5. januar 2015 skal forældre til børn, som fylder 3 år i april 2015 og månederne fremover selv booke en plads via NemPlads.

Når dit barn er tilbudt en plads og i forvejen har en dagpleje- eller vuggestueplads, skal du tage imod den anviste børnehaveplads. Dit barn kan blive i en børnehave frem til skolestart.

Der er også mulighed for deltidsplads i børnehave. Der tilbydes formiddagspladser på max. 30 timer pr. uge fra institutionens åbningstid – kl. 12.15, og eftermiddagsplads på max. 25 timer pr uge fra kl. 12.15 til institutionens lukketid. Børn på deltidsplads kan kun deltage i institutionens aktiviteter i den tid, deltidspladsen omfatter.

Børnehaver med aftenpladser
Børnehaven Prinsen i Viborg er der 10 daginstitutionspladser, der har åbent til kl. 18.45 alle ugens dage. Hvis du ønsker dit barn skrevet op til en af disse pladser, skal du dokumentere, at din/jeres arbejdstid er til efter kl. 17.00 fire dage om ugen, når du modtager tilbud om plads. Der opkræves ekstra betaling for pasning i disse sene åbningstider.

I Bøgeskovens Børnehus er der mulighed for tilkøb af timer til kl. 17.30 mandag-torsdag og fredag til kl. 17.00.

Integrerede institutioner
Integrerede institutioner er for børn fra 24 uger og frem til skolestart. Derfor kan det være vanskeligt at blive optaget som 3-årig. Hvis dit barn er i vuggestue i en integreret institution, er dit barn garanteret en plads i børnehaven.

 

Sidst opdateret: 05.01.2015